stamp-2

Rády bychom vám představily příběh opravdu nádherného a smysluplného kalendáře

Rády bychom vám představily příběh opravdu nádherného a smysluplného kalendáře
🎀Rády bychom vám představily příběh opravdu nádherného a smysluplného kalendáře jedné silné a úžasné ženy Kateřiny.
Kalendář z linorytů
K linorytům jsem se dostala v posledním roce rodičovské dovolené se synem Matoušem. Vnímala jsem to jako „svůj čas“, únik od rutiny, prostor k seberealizaci a odpočinku. Na začátku roku 2021 jsem nastoupila do práce v sociálně terapeutické dílně V růžovém sadu, na kterou jsem se už moc těšila. Linoryty šly tak nějak přirozeně stranou. Bohužel asi po třech týdnech v práci mi byla diagnostikována rakovina prsu a od ledna do konce září jsem podstupovala náročnou léčbu – chemoterapie, operace, ozařování.
Ke konci léčby jsem se k linorytům pomalu vracela a napadlo mě dát jim nějaký rámec, spojit je s něčím smysluplným a zároveň tím v sobě uzavřít tuto životní kapitolu. S pomocí přátel se podařilo vytvořit nástěnný kalendář na rok 2022. Každý měsíc v něm zastupuje jedna svatá žena, kterou si zrovna připomínáme a jejíž příběh mě něčím oslovil. Ztvárnění světic jsem pojala netradičně, protože jsem je chtěla více přiblížit dnešnímu člověku, přenést je něčím do současnosti. Každou ženu v kalendáři provází slovo z bible a také báseň brněnského básníka Radovana Voříška.
V začátcích nemoci, kdy se na vás jako lavina řítí velké množství informací a je velmi těžké se v nich zorientovat, mi opravdu hodně pomohla kniha Nejsi na to sama, kterou vydal projekt Bellis, pomáhající ženám v produktivním věku, které rakovinou prsu onemocněly. V knize bylo všechno, co jsem potřebovala vědět a i v průběhu léčby jsem v ní často hledala podporu. Navzdory tématu je to kniha velmi otevřená a vtipná, což jsem velmi vítala. A nebyla jsem sama.
Proto jsem se rozhodla polovinu zisku z prodeje kalendáře věnovat „Belliskám“ na další činnost. Spojila jsem se s jejich manažerkou Nikol Pazderovou a téměř současně nás napadlo, že za peníze by se mohly nechat dotisknout další knihy Nejsi na to sama, kterých na onkologických odděleních nemocnic není nikdy dost.
Kalendář je ve formátu A2 a je možné si ho objednat na e-mailu svate22zeny@gmail.com. Cena je 280 Kč/ks. Je možné zaslání Českou poštou, Zásilkovnou nebo osobní předání po domluvě.
Všem děkujeme, kteří si kalendář zakoupí a podpoří Kateřinu, ale hlavně také podpoří výtisky pro nově diagnostikované pacientky s rakovinou prsu, kterým z výtěžku kalendáře věnujeme naše knihy Nejsi na to sama.