stamp-2

Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu Bellis je tady

Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu Bellis je tady

Zažíváme těžce popsatelnou radost, že námi dlouho chystaná kniha Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu vychází právě dnes 4. února 2021 na Světový den boje proti rakovině. Kniha je ojedinělou spoluprací pacientek s předními českými odborníky na karcinom prsu. Důležitým poselství žen, které si touto nemocí prošly a nyní své poznatky předávají těm, jež na začátku léčby teprve stojí. 

 

 

Onemocnění rakoviny prsu je velmi náročné nejen po fyzické stránce, ale také psychické a mnohdy časové. Obzvláště, když zasáhne do života mladé ženy toužící po rodině nebo se už o ní starající. Jak říct v práci, že jsem nemocná, jak vysvětlit dětem, aby se nebály holé hlavy, na která vyšetření mám nárok nebo jak se vrátit do aktivního života po chemoterapiích a ozařování? To je pouze drobná ukázka toho, čím si ženy s tímto mnohdy agresivním onemocněním procházejí v produktivním věku. Příliš málo relevantních informací a chybějící osobní prožitek jiných pacientek byly pro manažerku projektu Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu Nikolu Samkovou spouštěčem k sepsání této knihy už od prvního dne její diagnózy. „Když jsem před 9 lety onemocněla, bylo minimum zpráv o karcinomu prsu z pohledu pacientky. Tady v Česku nebyly žádné organizace zaměřené na tak mladé pacientky jako já, tedy 23 let. Chtěla jsem, aby už žádná žena nemusela čelit této nemoci a zároveň o ní věděla tak málo. Jsem ráda, že se pro tento nápad nadchly i další pacientky a také mnozí odborníci,“ přibližuje Nikola.

Kniha vznikala více než rok sepsáním rad a poznatků žen, které si onemocněním procházejí nebo mají jeho léčbu úspěšně za sebou. Odbornými garantkami knihy jsou onkopsycholožka doc. MUDr. Laura Janáčková, CSc., Ph.D. a mamodiagnostička a zakladatelka sítě mamma center MUDr. Miroslava Skovajsová, Ph.D. Na knize spolupracovali také onkoložky prof. MUDr. Petra Tesařová, CSc., MD, Ph.D. (z pražské VFN) a MUDr. Petra Pokorná (FN Motol), MUDr. Běla Malinová z radioterapeutického oddělení ve FN Motol a plastický chirurg doc. MUDr. Ondřej Měšťák, PhD. (Esthé klinika). V knize čtenářky a čtenáři najdou odborné informace, osobní prožitky pacientek a jejich blízkých (partner, rodina, přátelé), užitečné odkazy, ale také 8 konkrétních příběhů žen, které si touto nemocí zdárně prošly. Jejich posláním je předat nejen zkušenosti, ale také povzbudit ty, jež na začátku léčby teprve stojí. Ukázat, že karcinom prsu je v dnešní době dobře léčitelné onemocnění, pokud se na něj přijde včas díky samovyšetření.

Z každého zakoupeného výtisku dvě knihy zdarma pro nové pacientky

O knihu je možné zažádat prostřednictvím projektu Bellis. Kniha bude zdarma pro každou nově diagnostikovanou pacientku či ženu v aktivní onkologické léčbě zaměřené na karcinom prsu (chemoterapie, radioterapie, operace či biologická léčba).

Za symbolickou cenu 200 Kč si ji budou moci koupit jakékoli pacientky s karcinomem prsu ať už podstupující hormonální léčbu nebo po skončení celého léčebného cyklu.

Cena 400 Kč je pak stanovena pro všechny ostatní zájemce. Z této ceny poputují finance na výtisky zdarma pro 2 nově diagnostikované pacientky.

Knihu si lze objednat za tyto zvýhodněné ceny na nejsinatosama@gmail.com. Osobní vyzvednutí je možné na Praze 3 a 2, dále pak v Příbrami, Pardubicích, Hradci Králové a dalších městech uvedených na webu www.bellisky.cz. Knihy budou také k dispozici v Nemocničních knihovničkách, ve vybraných Komplexních onkologických centrech, ve vybraných mamocentrech a na dalších místech. Knihu je možné zaslat po celé ČR s příplatkem za poštovné a balné (50,-Kč).

Knihu si lze objednat také na e-shopu vydavatelství Grada za cenu 299 Kč, v jejich prodejnách a sítích knihkupectví.

Pro více informací anebo pro objednání knihy lze volat také na AVON Linku za zdravá prsa na bezplatné telefonní číslo 800 546 546 každý všední den od 10:00 hod. do 18:00 hod.

Objednáním knihy přes e-mail nebo přes AVON Linku za zdravá prsa souhlasíte se zpracováním osobních údajů pro účel distribuce nebo prodeje knihy.

 

Novinky projektu

Edukátorky a koordinátorky pro Liberecký kraj
Přečíst
Dubnové setkání terapeutické skupiny Bellis
Přečíst
Dreamy flames a přednáška na Střední škole obchodní ve Žďáru nad Sázavou
Přečíst
Edukace samovyšetření (.)(.) na Ekonomicko-správní fakultě na Masarykově univerzitě v Brně
Přečíst
Pozvánka na Charitativní módní přehlídku v Ostravě
Přečíst